Títol: K. L. Reich

Autor: Joaquim Amat-Piniella

Estudi preliminar amb propostes de treball i de comentaris de text a cura de: David Serrano

Primera edició: Juliol 2005

Publicat per: Edicions 62 / Educació 62

K.L.Reich portada

K. L. Reich va ser escrita a Andorra entre 1945 i 1946 tot i que no va poder ser publicada fins a finals de 1963 per culpa de la censura franquista. Aquesta edició presenta el text íntegre fixat el 2001 per David Serrano, professor de Filologia Catalana de la UOC i director del CILEC (Centre d’Investigació de la Literatura Europea Concentracionària), juntament amb un acurat estudi preliminar i un ventall ampli de propostes didàctiques per treballar el llibre dintre i fora de l’aula.

Una eina imprescindible per a professors i estudiants, que ofereix importants recursos didàctics per a la preparació de classes, debats i exàmens.

La novel·la analitza la peripècia vital i moral de l’Emili, un deportat republicà que sobreviu cinc anys en un camp de concentració fent dibuixos pornogràfics per als SS. Entre el Bildungsroman i la novel·la de la condició humana, K. L. Reich és una proposta rellevant al costat d’altres obres canòniques de Primo Levi, Jorge Semprún o Imre Kertész pel que fa a la reflexió, des del laïcisme, sobre les conseqüències de l’Holocaust.